--> ]]>

Yang Mengikuti Perkembangan ♥

28 April, 2015

PEEL OFF NAIL POLISH by MY MALAEKA

Hello dan assalamualaikum. lama i tak berblogging.
okay this time insyaallah akan rajin2 berblogging. hihi

okay, lately ni banyak nailpolish jenis kopek-kopek dijual di pasaran kan?
banyak brand cuma mana okay mana best tu terpulang pada masing-masing la kan.

tapi to me, MYMALAEKA nailpolish peeloff is still the best lah. nak tahu kenapa?
sebab nailpolish MYMALAEKA ni ownernya MELAYU kita. 
dan bahan bahan yang dibuat pun di teliti dengan betul dan dipilih dengan secara
teliti.  bukan main ambil brand lain cop brand lain. tu nama nya rebranding kan kan

selama pakai nailpolish MYMALAEKA ni, kuku tak rosak pun. yela kalau pakai yang jenis 
kena cuci dgn remover tu cepat rosak kuku. kalau jenis slalu pegi manicure & pedicure takpela.
jenis yang tak sempat n tak pergi ni macam mana pula kan?

okay, mesti ramai tertanya, nape perlu ada nailpolish peel off ni?
kita nama pn perempuan kan? minat nak melawa n melaram.
dari pakai inai n nanti bosan dengan satu warna maka wujud la nailpolish berkaler kaler !
 buat jenis peel off pula sebab senang umat islam nak p solat tak perlu kalut p cuci dgn remover. 
so dgn peel off ni, korang kopek aje la bila rasa rimas or nak solat. betul tak ?

so meh sini nak tunjuk macam mana nak kopek. video khas untuk korang

video

ni details sedikit pasal MYMALAEKA






dan ni contoh warna warna 



dan tengah promo sales pulak. sampai bila tu kena usha sndiri kat instagram or facebook
di INSTAGRAM dan FACEBOOK






DAH BACA, SILALAH KOMEN, TERIMA KASIH..=)

12 August, 2014

PEELABLE NAIL POLISH

PEELABLE NAIL POLISH ( CUTEX TANPA REMOVER )

assalamualaikum, meh sini nak cerita sikit pasal nail polish peel off
kalau tak faham, jangan marah :P 





cantikk kan warna-warna tersebut ? 
paling top adalah nude colours, merah, maroon, pink..


Maksud peelable : mudah di kopekkan. sebelum ini, cutex semua dibuat dan bila memakai nya, pemakai harus bersihkan dlu dengan nail polish remover tapi sekarang ni tidak lagi, kerana wanita arab juga suka berdandan dan berhias terutama di kuku mereka. mereka tidak memakai inai, tapi mereka memakai cutex dan maka itu tercipta la bahan yg ssuai utk membuai cutex tanpa remover. air boleh tembus nail polish jenis ini, tapi untuk tidak was2, korang boleh cabut dulu sebelum ambil air wuduk. tapi saya sarankan cabut dulu.. alaa tak lama, kejap je.. 


bila pemakai memakai nail polish yang beraneka warna, pasti ada yang cakap,  EH KAU PAKAI WARNA KUKU KE ? BUKAN HARAM KE ? 

jawapannya : Sejak bila ia menjadi haram ? ALLAH tiada menyebut di mana2 pn haram.. 



"Pewarna kuku adalah bagian dari perhiasan wanita. Dengan ini para wania berhias dan berharap untuk bisa tampil lebih cantik dan menarik. Hasrat untuk tampil cantik dan menarik merupakan fitrah bagi wanita. Karena Allah SWT memang telah menjadikan mereka suka keindahan dan kecantikan." 

tak percaya ? boleh search google : nail polish haram ke ?pasti takkan jumpa.. ia cuma akan menjadi haram apa bila kita bawa solat
tetapi waktu ambil wuduk, air tak msuk..dan ia menjd tak sah.. dan haram bila pemakai ada niat utk menggoda yg bukan mahram dgn atas niat tidak elok...

so.... tak perlu la risauu nak pakai nail polish PEEL OFF ni... =)




atau pun u olls boleh tgk video demo nak warna dan peel off nail polish ni.
VIEW DEKAT SINI... KLIK LINK KAT BAWAH NI YER

Dan video hukum memakai nail polish moden ni : haram ke tak ?
klik sini


korang nak cari nail polish ni ke ? 
ada jual dekat sini 

atau whatsapp : 0183613482


DAH BACA, SILALAH KOMEN, TERIMA KASIH..=)

27 November, 2013

CARA PEMAKAIAN BELVYA PSS


Assalamualaikum, di sini saya nak share cara pemakaian belvya pss. ^_^
Ramai yang dah beli tapi mungkin ada yang tak nampak kesannya, ini mungkin kerana cara pemakaian yang salah atau tidak betul. So jom baca cara - cara nya ye. 

CARA PEMAKAIAN BELVYA PSS (PERFECT SHAPING SCRUB)

Cara pakai belvya PSS di badan

- Basahkan skin tmpt yg ingin disapu seperti lengan, pinggang, perut, peha dll. Paling effective mgunakan air suam.
- Amek secubit scrub ini dan ratakan pada tmpt2 yg bermasalah dan urut membulat dgn arah lawan jam.
- Biarkan dlm berapa minit. sambil tunggu scrub meresap boleh gosok gigi atau cuci muka.
- Selepas tu boleh bilas dgn air. seeloknya air suam juga bg scrub lebih berkesan dengan cepat dan menyerap masuk dlm liang roma kita.
- Then boleh pakai shower gel atau sabun mcm biasa


Cara pakai belvya PSS utk bhgian muka

- Cuci muka dulu dgn cleanser then bru apply belvya PS scrub.
- Utk hilangkan double chin atau runcingkan dagu - gosok dbwh dagu dengan urutan dr belakang ke depan
- Utk bentukkan muka jd bujur - urutan pipi dan rahang dgn tapak tgn secara membulat mengikut arah lawan jam
- Utk mancungkan hidung - urut membulat arah lawan jam mgunakan jari di antara batang hidung. kiri dan kanan

TIPSS UNTUK CEPATTTT KURUS - IALAH GUNAKAN AIR SUAM UTK BASAHKAN SKIN DAN BILASKAN SKIN. BELVYA PSS TIDAK MEMPUNYAI APA2 PANTANG TAPI KALAU INGIN CEPATTTT KURUS BOLEH AMALKAN DIET YG SIHAT DAN JUGA MELAKUKAN SENAMAN. RASAKAN KEHEBATAN SCRUB AROMATHERAPY YANG MAMPU HILANGKAN LEMAK, TIDAK PANAS, WANGI DAN ANTI STRESS 




Dan ini adalah sebahagian dari pengguna Belvya dari kalangan artis, model, n DJ di  malaysia :)


DJ ERA - IRA MOHD AMIN

MODEL RADIUSITE & MODEL BELVYA

ELYANA

LEEZ ROSLI 


Dan saya pun nak selitkan testimoni dari saya sendiri. Saya komuniti setempat bukan retis pun hehe

Jika berminat untuk order, sila lah ....

pm me at : facebook.com/farhahazman
contact : 0183613482
Dealer Belvya - subang jaya - usj














DAH BACA, SILALAH KOMEN, TERIMA KASIH..=)