--> ]]>

Yang Mengikuti Perkembangan ♥

12 August, 2014

PEELABLE NAIL POLISH

PEELABLE NAIL POLISH ( CUTEX TANPA REMOVER )

assalamualaikum, meh sini nak cerita sikit pasal nail polish peel off
kalau tak faham, jangan marah :P 

cantikk kan warna-warna tersebut ? 
paling top adalah nude colours, merah, maroon, pink..


Maksud peelable : mudah di kopekkan. sebelum ini, cutex semua dibuat dan bila memakai nya, pemakai harus bersihkan dlu dengan nail polish remover tapi sekarang ni tidak lagi, kerana wanita arab juga suka berdandan dan berhias terutama di kuku mereka. mereka tidak memakai inai, tapi mereka memakai cutex dan maka itu tercipta la bahan yg ssuai utk membuai cutex tanpa remover. air boleh tembus nail polish jenis ini, tapi untuk tidak was2, korang boleh cabut dulu sebelum ambil air wuduk. tapi saya sarankan cabut dulu.. alaa tak lama, kejap je.. 


bila pemakai memakai nail polish yang beraneka warna, pasti ada yang cakap,  EH KAU PAKAI WARNA KUKU KE ? BUKAN HARAM KE ? 

jawapannya : Sejak bila ia menjadi haram ? ALLAH tiada menyebut di mana2 pn haram.. "Pewarna kuku adalah bagian dari perhiasan wanita. Dengan ini para wania berhias dan berharap untuk bisa tampil lebih cantik dan menarik. Hasrat untuk tampil cantik dan menarik merupakan fitrah bagi wanita. Karena Allah SWT memang telah menjadikan mereka suka keindahan dan kecantikan." 

tak percaya ? boleh search google : nail polish haram ke ?pasti takkan jumpa.. ia cuma akan menjadi haram apa bila kita bawa solat
tetapi waktu ambil wuduk, air tak msuk..dan ia menjd tak sah.. dan haram bila pemakai ada niat utk menggoda yg bukan mahram dgn atas niat tidak elok...

so.... tak perlu la risauu nak pakai nail polish PEEL OFF ni... =)
atau pun u olls boleh tgk video demo nak warna dan peel off nail polish ni.
VIEW DEKAT SINI... KLIK LINK KAT BAWAH NI YER

Dan video hukum memakai nail polish moden ni : haram ke tak ?
klik sini


korang nak cari nail polish ni ke ? 
ada jual dekat sini 

atau whatsapp : 0183613482


DAH BACA, SILALAH KOMEN, TERIMA KASIH..=)

0 hamba allah berkata: