--> ]]>

Yang Mengikuti Perkembangan ♥

26 June, 2012

VCO CATALYST TERNYATA BERKESAN !




Assalamualaikum.

Entri kali ini berkenaan dengan VCO catalyst. Apa tu VCO atau nama sebenarnya Virgin Coconut Oil.
VCO ni banyak kebaikannya. So insyaallah tak rugi kalau mencuba. Ramai dah mencuba produk ni, memang bagus. Termasuk lah saya sendiri yang mengguna produk ini. VCO ni diperbuat dari bahan organik.   Dulu aku agak badan besar dan sekarang alhamdulillah dah kurus lah juga. Kawan-kawan pun terkejut tengok perubahan aku ni. Aku tunjuk kebaikan VCO ni ye. Aku tumpukan ke VCO softgel la sebab yang ini paling laris dan ramai yang guna ni. Termasuk aku. =) 

KESIHATAN LUARAN

-mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolic
-menghasilkan tenaga segera
-jika disapu, mengurangkan infeksi,mencegah garis halus,hilangkan sterch marks, parut jerawat as well as jerawat,jeragat
-kulit muka tidak berminyak
-lenguh badan hilang
-sering kelihatan bertenaga

KESIHATAN DALAMAN

-bagus untuk ibu mengandung juga..
-bantu hilangkan keletihan
-meningkatkan daya tahan fizikal dan mental
-melindungi tubuh dari risiko kanser,penyakit jantung, tekanan darah tinggi,dan lain2
-gigi jadi kuat dan melindungi diri dari serangan osteoporosis
-memperbaiki kandungan asid dalam rahim wanita
-mengatasi masalah monopos
-regularkan semula PMS anda
-kesuburan
-kurangkan senggugut
-membantu sistem penghadaman dan pencernaan


KESAN SEGERA

-melegakan pernafasan
-melegakan batuk
-melawaskan pembuangan air kecil dan besar
-meningkatkan kadar metabolic
-mengurangkan rasa mudah lapar
-mengurangkan kolestrol dan kadar lemak dalam badan
-mempercepatkan sel-sel kulit mati dengan sel-sel baru(jerawat adn jeragat)
-memusnahkan virus,bakteria,kulat (keracunan makanan)
-tenaga segera



DAN

TIPS PENGAMBILAN ATAU MAKAN SUPPLEMENT DENGAN BETUL

Atau dalam hal ini cara makan dan waktu pengambilan VCO .

Tips ini diberikan dan dijelaskan dari :
PUAN VIVI NORYATI ( Saintis Perubatan daripada Universiti Malaya)

1. MAKAN / AMBIL supplement (VCO) selepas breakfast atau sarapan pagi dan waktu malam(sebelum tidur) pada jam 10 malam 

2. KERANA ?? Pada masa ini sistem pencernaan badan kita menjadi sedikit slow atau kurang aktif. Jadi ini akan memudahkan supplement (VCO) bertindak dan bekerja dalam badan kita. 

3. ELAKKAN pengambilan supplement (VCO) pada waktu tengahari kerana pada masa ini sistem badan kita sangat aktif bekerja untuk mencerna makanan dan sebagainya.

4. ELAKKAN juga pengambilan supplement (VCO) sebelum makan kerana tindak balas mungkin tidak akan berlaku/kurang kerana supplement yang kita makan akan ditimpa oleh makanan yang kita ambil.

5. NAK KURUS??? Anda sendiri mesti pandai atur portion atau saiz hidangan sendiri. PengambilanVCO akan menjadikan anda lebih bertenaga dan kadar metabolism meningkat.  Jika anda rasa selepas pengambilan VCO anda kerap rasa lapar dan nafsu makan membuak-buak , LEBIHKAN saiz hidangan atau pengambilan IKAN dan sayur dalam diet harian anda. 

6. PALING PENTING SEKALI . Pastikan anda minum air kosong dengan cukup sekurang2nya 3 liter sehari untuk membantu proses penyingkiran atau penyahtoksin dalam badan akan berjalan dengan lebih lancar dan badan akan terasa lebih segar dan bertenaga sentiasa.



Dan pasti ada yang akan tanya, takde kesan sampingan ke? sebenarnya takde kesan sampingan yang buruk pun. Cuma korang akan mengalami tindak balas normal. dan ini adalah sangat bagus dan petanda yang elok kerana sistem badan korang mula bekerja. :) 


Antara tanda yang mungkin dialami pada peringkat permulaan termasuklah :

-sakit atau pening kepala
-ruam kulit
-demam/tak sedap badan
-bisul atau kudis
-sembelit
-cirit birit
-perut berangin
-letih atau kepenatan
-berdebar
-cepat marah
-selsema atau batuk (kahak yang banyak)
-demam
-jerawat keluar lebih banyak dari biasa

**ataupun mengalami gejala penyakit yang sedia ada menjadi semakin ketara**


Saya pun ada merasa kan semua ni tapi lama kelamaan takde lah. Semua kesan tu untuk membuang toksin dalam badan kita. So jangan risau ye kawan-kawan. :) InsyaAllah sesiapa yang menggunakan produk ni pasti akan terus menerus guna produk ni. Sama ada rajin atau malas je. ^_^

Ini ada satu testimoni khas untuk semua dari saya. Ini adalah diri saya sendiri yang mengambil produk ni, selama 5 bulan tanpa henti saya guna produk ini. Dan sehingga sekarang juga saya menggunakan produk ini. Muka pun bertambah licin, berat badan dah berkurang, dan perut pun dah tak buncit macam dulu lagi. Alhamdulillah.. :) 





Sekian, terima kasih.


sumber : eazycatalyst
dan 
testimoni dari saya sendiri. :) 

**Nak order? Boleh add facebook saya di Farhah Azman








DAH BACA, SILALAH KOMEN, TERIMA KASIH..=)

2 hamba allah berkata:

cik eka said...

hy sis.. betol ke vco ny bley mengurus kn bdn...hmm n akk ade rase ke semua kesan sampingan uh,,cirit birit sembelit sume..

Anonymous said...

Patutlah..sy tiba2 CB, bnyk angin dan tiba2 jerawat kuar balik..sy stay positif tp saja googled cari kesan sampingan..hikhik tp yg paling best, kulit muka jd sangat halus n anjal walaupun ada jerawat..mudah2an ok lah produk ni..sy nak try makan lama2 skit tengok perubahan seterusnya 😁