--> ]]>

Yang Mengikuti Perkembangan ♥

05 August, 2011

KEK LAPIS SARAWAK TAK HALAL??



Salam 1 Blogger dan selamat berbuka semua..=)

Berdasarkan tajuk di atas, mesti yang siapa pernah makan dan gemarkan kek lapis Sarawak terkejut kan?
Lagi-lagi yang pelancong-pelancong dari Semenanjung, penduduk Sarawak tersendiri juga dan juga aku yang akan sentiasa beli kek lapis Sarawak untuk dibawa pulang ke tanah air.
Tapi baru-baru ini dikejutkan dengan berita yang mengakatakan kebanyakan pengusaha kedai kek lapis Sarawak telah menggunakan mentega yang tidak halal iaitu "Golden Churn Creamy Butter" yang ada mengandungi DNA Babi. 

*ni lah mentega yang dikatakan tidak halal tuu


Agak terkejut di situ lah kan? Aku ni boleh katakan makan juga la kek lapis tu tapi aku harap kedai kek lapis yang aku selalu beli tu, takde lah letak mentega ni. Tapi siapa yang tahu kan? Sebab berita mengatakan hampir kesemua pengusaha kek lapis Sarawak menggunakan mentega ini. Dan lebih-lebih lagi nak raya ni, banyak tempahan dan tempahan banyak ditempah dari penduduk Semenanjug.. 

Erm, hari tu air Arab tu yang dikatakan tidak halal kerana mengandungi alkohol dan sekarang kek lapis Sarawak. Lepas ini apa pula? Semua bahan makanan kita banyak mengandungi tak halal dah ke? Wallahualam.. Allah sahaja yang mengetahui nya. 
Semoga kita menjaga permakanan kita. Sebelum makan sesuatu makanan tu periksa dulu lagi-lagi makanan dalam yang di pek dan di tinkan.. 


* terliur kan tengok tapi lepas ni aku rasa aku tak makan dah kot..?


Nak berita selanjutnya boleh la rujuk dekat Sini atau yang Ini..


Ok, setakat ini sahaja, semoga bulan puasa ini, kita makan makanan yang sihat. Lebihkan amalan..
Kurangkan mengutuk dan mengumpat..=)


Okbai!





* Siapa-siapa belum ada akaun ChurpChurp, meh join kat Sini
* Kepada pengguna DiGi, nak free call dan free Sms boleh jenguk kat Sini dan yang minat Samsung tu boleh tengok yang Ini pula okeyh..^_^


DAH BACA, SILALAH KOMEN, TERIMA KASIH..=)

5 hamba allah berkata:

fendi said...

nmpk da sedap kuih lapis sarawak tu,tapi x halal pulak.bahaye mknan kat mlysia sekarang ni. nk x nk ,kene jage2 la. agree with u.. btw,follow u.. =)

Farhah Azman said...

@fendi yerp..tapi ade yg tak pkai.. kene periksa dulu la sebelum nak beli n mkn..:)

thanks..

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

berjaga2 lah dgn produk ..pastikan ia halal...klu was2 jgn guna ...


p/s: sy follow blog ni ..

salam persahabatan:)

excellence!

PiekaSahaja said...

ala,baru igt nak suruh pos..x jadi lah mcm nie..haha

BeloG MTT said...

Alaaaaaaaaaaaaaaa, baru order untuk raya..Nak kena tanya la ni dia pakai butter apa.. =..="