--> ]]>

Yang Mengikuti Perkembangan ♥

29 July, 2011

JANGAN CAKAP FOLLOW KALAU TAK FOLLOW, FAHAM?

Salam semua..=)

Agak-agak dari tajuk atas ni, konfem korang boleh agak dah kan?
Kenapa lah perlu ada orang macam ni?? Kata follow, tapi sebenarnya tak follow then suruh kita follow dia pulak, kalau sekali takpe, ini berapa kali dia tinggalkan link suruh follow..ishh..
Dah sampai kat blog orang tu, follow je la kan? tak susah, daripada kau suruh follow dulu, baru kau follow..
Pelik betul.. hmm.. Ehhm, kita ni kan satu keluarga, keluarga blogger so tak payah la nak tipu-tipu ke apa.. 
Kalau macam tu, baik tak payah blogging.. Orang lain pun berusaha sendiri nak naikkan trafik blog memasing tapi setengah blogger macam ni. Lagi-lagi yang followers dah up 500 ke atas, ada juga buat macam tu kan?? Pelik aku.. Orang akan follow lah dengan rela hati, tak perlu nak paksa atau buat macam ni..

Tolong lah berhenti yer buat macam ni kengkawan.. ini akan menghilangkan mood orang..=,=



p/s: aku tak marah cuma geram je.. kalau korang yang pernah alami, mesti faham..huhuh..



Okbai!



DAH BACA, SILALAH KOMEN, TERIMA KASIH..=)

12 hamba allah berkata:

saia said...

errr , kak kalau org tuh mmg da folow tp dea ta letak gambar cam ne ? sy pon cam uh jugak , ta letak gamba. sy dah follow tp org ckp ta follow ag ~

Farhah Azman said...

@saiadik, yang takde gmba tu lain citer, ni org yg tnggalkan link kat shoutmix kata da follow tp kita tau followers kita brapa rmai msa tuh tp bila cek tak pun follow..
kalau akk, akk akn blogwalking ke blog org yg da follow akk..=)

So, mslhnya skng, org yg kata follow tu tapi tak follow tp dia suro kita pulak follow dengan cakap "follow sy tau sbb sy da follow awk" ...

Roti Telur said...

ada jugak orang macam ni yea , kehkeh..

Syazwan Che Deraman said...

hhhe..ramai yang macam tu.
saya pernah buat kes macam tuh.
first, jerit kat shoutbox.
bila nak tekan follow..eh.eh.
dah follow dah..

mungkin ramai kes yang sama kot macam saya..hehe

Kathy Tuah said...

penah dapat spesis blogger yang macam tu..adeh!

Farhan Hanif said...

i follow...hahah =D

Amy A. said...

follow follow follow follow xfollow..:p

alah adik manis...mungkin dia follow secara private...;) be positive :p

kotak bulat said...

abaikan je org yg mcm ni.. :)
kb pernh rasa mcm ni

Farhah Azman said...

@Amy A.kalau follow secara private pn kite bleh tgk la dari kenaikan number followers kite... ni maintain je number, takkan tu nama nya follow?hee..

Farhah Azman said...

@kotak bulatsekali dua takpe lagi, ni kalau banyak kali, ssh jgk nak handle..bila kita tak follow kata sombong kan?

fathiahRAIHANA said...

saye follow pom tak bagitauuu kan , hihi
dan saye tak combonk ye cik Farhah :D

Farhah Azman said...

@fathiahRAIHANAkamu tak sombong pn..:P