--> ]]>

Yang Mengikuti Perkembangan ♥

17 April, 2011

FINAL EXAM dan OFFICE MGT

Hai..
Setelah pnt aku menelaah buku tuk final aku yg smakin hampir dan semakin debar2 jantung aku bila pk final exam nie.. Al-maklum la da sem5.. Bkn ssh nak berjaya kan kalau kite tak rajin.. 
Nak kata aku rajin sgt,takde ar, mls pn ade gak..
Tp untuk mendapat ilmu, harusla aku mengrajinkan diri.. Aku taknk kecewakan mama papa aku.. byk sgt da diorg tolong aku utk aku terus bersemangat menempuhi alam universiti ini.. 


Dengan bangganya nk bgtau, aku ni student UiTM and aku amek course Diploma in Office Management & Technology (OM114). 
Dari dgr nama course msti korg pk ala,course ni msti senang n msti nanti keje jdk secretary.. Ramai sgt da memberi pandangan negatif kat course ni.. Bg aku, blaja la course memana pun, sama je ilmu tu dpt kan, yg laen nye subjek2 yg akn diajar n konsep nye..



Tp kami yg amek course OM ni, kami rasa bangga la sbb nye, course kami la yg dpt "speed typing"
pastu kami blaja "filing", "organize event", n mcm2 la lg.. bkn senang jgk nak pass.. 
Contoh mcm "speed typing", lau kiteorg tak dpt typing dlm msa yg ditetapkan da kne tolak markah takpun dpt kosong lau tak abis typing.. ssh oww.. byk dugaan.. tp tu la salah satu bakat kami yg ade bile kami msuk keje nanti.


OM ni jgk ade praktikal.. Praktikal dalaman n luaran.. First kat dlm UITM je n second luar kwsan.. iaitu ditempat anda mahu praktikal.. 
OM ni bkn leh jdk secretary je la, kiteorg leh jdk executive, ceo n top management laen..
Yela, kiteorg blaja byk Admin2 ni.. LAw pun kiteorg ade blaja.. 

OM ni kire best gak ar.. best nye dpt pengalaman baru n bakat baru..
Course2 laen pun tidak kurang hebat jgk kan.. laen2 course pn ade pengetahuan sndiri..
SO, aku harap kalau2 la ade lg yg kata OM ni senang la, ape la, tak best la, nti jdk secretary je la.. oh,pliss jgn pk gitu.. sedih tau dgr.. bole jdk down.. sedih tau..

Lastly, sorry lau aku ade tersalah kata ea.. tetibe je lak kuar topik ni.. hee..
teringat kat org2 yg bile tye aku amek course ape, msti kata ala, OM JE..
agk terguris ar di situ..huhu.. anyway.. 
To Students UITM n other students yg bakal amek Final Exam, Good Luck okeyh..
WE can Do iT! chaiyok2!..hehe..

oke, daa...



DAH BACA, SILALAH KOMEN, TERIMA KASIH..=)

2 hamba allah berkata: